DOLAR 34,0000 0.29%
EURO 37,8431 0.61%
ALTIN 2.820,230,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Sakarya
25°

AÇIK

05:12

SABAHA KALAN SÜRE

Yeni yurt satın alma çalışmalarımız devam ediyor

Yeni yurt satın alma çalışmalarımız devam ediyor

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 20:21
Yeni yurt satın alma çalışmalarımız devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KYK yurtlarının deprem analiz testine sokulması ve bir yurdun testten geçememesi üzerine boşaltılmasının ardından Sakarya’da 2 bin 53 kontenjan eksilmişti. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“TESTTEN GEÇEMEDİ”
Deprem önemleri kapsamında yapılan analizler sonucu KYK’ya bağlı bir öğrenci yurdu testten geçememesi üzerine boşaltılarak güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Yurdun boşaltılmasının ardından 2 bin 53 kontenjan kaybeden yurtlar hakkında konuşan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç gerekli çalışmaların yapıldığını ve hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceğini belirtti.
“ANALİZ YAPTIRDIK”
Konu hakkında konuşan İnanç, “Deprem önlemleri kapsamında 2000 öncesi yapılarımızın hepsine analiz yaptırdık. Analizler sonucunda bir yurdumuza güçlendirme çalışması yapılması gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede maalesef 2 bin 53 kontenjanlı bir kız yurdumuzu boşaltmak zorunda kaldık. Bir erkek yurduna ek yataklar atarak, başka bir erkek yurdunu boşalttık ve kız öğrencileri boşalan yurda naklettik” dedi.
“ULAŞIM SAĞLANACAK”
İnanç, “Hiçbir öğrencimiz şu an mağdur durumda değil. Yeni kayıtlarda 2 bin 53 eksiğimiz olduğu için maalesef bazı kardeşlerimiz bu sene yedekte kalacak. Onları da ilçe yurtlarına dağıtacağız. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile bir görüşmemiz oldu. Sağ olsunlar bu sebeple okullarına bir miktar uzaktaki ilçelere yerleşen öğrencilere ücretsiz olarak servis aracı ayarlayıp ulaşımlarını sağlayacaklar” dedi.
“ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
İnanç, “Ayrıyeten bakanlığımız satın alma çalışmalarını sürdürüyor. Satın alma işlemi de belli bir seviyeye geldi. Yeni yurt binaları satın alacağız. Bu binalar alındığı zamanda da 2 bin 700 kontenjanımız daha olmuş olacak. Yani eksilen 2 bin 53 kontenjanın yeri bir süre sonra dolacak inşallah. Tek bir öğrenci kardeşimizi bile dışarda bırakmamak adına tüm çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.