SATSO Mart ayı olağan meclis toplantısının bu ay konuğu Ali İhsan Yavuz oldu. Meclis toplantısından sonra meclis üyeleri ve SATSO çalışanlarının katılımıyla iftar programı gerçekleşti. İftara Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekili ve KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan, AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, Ertuğrul Kocacık ve Murat Kaya, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya Üniversitesi Rektörü Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, belediye başkanları, STK başkanları, SATSO meclis üyeleri katıldı.
Ali İhsan Yavuz’un toplantıya katılmasının ardından meclis üyeleri taleplerini, şikayetlerini dile getirdi.
“KÜÇÜK KONUTA İZİN VERİLMİYOR”
Sakarya’da 70 metrekare altında konuta izin verilmiyor diyen Yiğit Ateş, “Sakarya’da konut ile ilgili sıkıntı yaşanıyor. Küçük konut ihtiyaçları var ama buna izin verilmiyor. Bu ihtiyacı gidermek için belediyelerin ihtiyacı karşılaması gerekiyor. Bununla ilgili çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.
“GES PROJESİ İLE İLGİLİ DESTEK İSTEDİ”
Küçük sanayi sitelerinde GES projesi yapmak isteyen esnafın sıkıntı yaşadığını söyleyen Adnan Borazancıoğlu, “Birçok sanayici güneş enerji sistemi için yatırım yapamıyor. Trafo kapasitesi küçük olduğu için. Bununla ilgili çözüm çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.
“BAŞKAN ELİNİ ESNAFTAN ÇEKSİN”
Mehmet Çatalbaş, “Karasu sanayinde bulunan camide mescit yetmiyor. İshak başkana bu esnafa zarar veriyor çözüm bulun demiştiniz. Şu başkana bir söyleyinde esnafın yakasından elini çeksin” dedi.
“REZERV ALANLARI OLMALI”
Kentsel dönüşüm yapılırken esnaf için rezerv alan gösterilmesi gerektiğini belirten Behlül Bayrak, “Kentsel dönüşüme verilen önem değer şehrimizde büyüdü. Kentsel dönüşüm için iş yerlerini bpşaltan esnafımızın çalışanları ile birlikte devam etmesini istiyoruz, rezerv bölgesi gösterilmesini istiyoruz” dedi.
“YENİ ORGANİZE SANAYİ SİTELERİ İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”
Sakarya’nın üreten bir şehir olması nedeniyle yeni OSB’ler yapılması gerekli olduğunu söyleyen Akgün Altuğ, “Başkanımızla istişarelerimize zaman zaman devam ediyoruz. Türkiye maalesef ekonomik bir dar boğazdan geçiyor. Bu dar boğazdan çıkmanın tek yolunun üretimde yattığını düşünüyoruz. Şehrimizin çarpık sanayilerinin önüne ancak organize sanayi siteleri ile geçeriz. Tarımsal üretimi de artırmak adına bazı yatırımlar yapılması gerekiyor. Tarım dışı marjinel bölgelere yeni organize sanayi siteleri için destek bekliyoruz” dedi.
“İL KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Bu akşam sahura kadar milletvekilileri ile birlikte il koordinasyon toplantısı yapacaklarını aktaran Ali İhsan Yavuz, “Bu akşam milletvekillerimiz ve il başkanımız ile birlikte koordinasyon toplantısı yapacağız. İmar konusunu da açacağım. Artık küçük daireler, evler her yerde var. Sakarya’da da olması gerekiyor. Bana makul geliyor. Bu konuyu da açacağım çözüm bulunacaktır. Güneş enerji sistemi ile ilgili de bana bilgi notu iletirseniz bakan beye de ulaştırayım” dedi.
“KARASU SANAYİ İLE İLGİLİ TEKRAR GÖRÜŞECEĞİM”
Karasu sanayiinde bulunan mescit ile ilgili Karasu Belediye Başkanı ile tekrar görüşeceğini belirten Yavuz, “Karasu sanayisinde bulunan mescit ile ilgili belki belediye başkanı bizim bilmediğimiz bir konu biliyordur. Ama ben sizin yanınıza gelip Karasu sanayide bulunan mescit ile ilgili taleplerinizi haklı buldum. Bu konu ile ilgili tekrar görğşeceğim başkanımızla. Çözüm bulalım bu konuyla ilgili.” diye konuştu.
“STATÜMÜZ EMRİNİZE AMADEDİR”
Kentsel dönüşümün şehir için çok önemli olduğunu belirten Yavuz, şöyle konuştu:”Akgün başkanım size çok teşekkür ediyorum. İstişarelerimiz çok güzel gidiyor. Bizim yaptığımız işleri koordineli şekilde paylaşmamız gerekli. Bizim statülerimiz emrinize amadedir. Sakarya’nın için birlikte hareket etmek çok önemli. OSB’ ler çok önemli. Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için OSB’ler çok önemli. Yerelde bizim en önemli yapacağımız iş kentsel dönüşüm, Sapanca Gölü, hafif raylı sistemdir. Şuana kadar koyduğumuz hedeflerimiz hepsini gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm birinci hedefimiz olmalıdır buna da başladık. Büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Eğer bir terslik olmazsa Kentsel dönüşüm şehrimizde daha da büyük olabilir. İki bakanımız da bu konu bize çok büyük destek oldu. Murat Kurum başkanımızı iki kere ziyaret ettik kentsel dönüşüm ile ilgili. Yeni rezerv alanlarına ihtiyaç var. Küçük sanayi sitelerinin rezerv alanı olmasını doğru buluyorum. Bu konuda Sanayi bakanımızın bize çok büyük destekleri olacak ve bu konularla ilgili harıl harıl çalışıyor”
“10 MİLYAR TL YATIRIM SÖZÜ ALDIK”
Bakanlıklardan Sakarya için yatırım sözü aldıkları belirten Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti:”Sapanca Gölü konusu da bizim için çok önemli. Tarım Bakanımız ile görüştük. Ballıkaya projesinin biran önce bitmesi, isale hattının biran önce yapılması çok önemli. Ballıkaya barajı biterse Sapanca Gölü de rahatlayacak. isale hattı, kütüphane, Uzun Çarşı’nın restorasyonun yapılması için 10 milyar TL’lik yatırım sözü aldık. Ankara’dan. Sapanca Gölü için bakanlığın çalışması var. Raylı Sistem proje çalışması devam ediyor ve yoluna girmiş gibi duruyor. Tarım arazilerine çok önem veriyoruz. Sakarya çok önemli bir yer bu noktada OSB’ler yapılırken tarım için sıkıntı yaşanmasına izin vermeyeceğiz”
BİN YATAKLI HASTANE YIL SONUNDA AÇILABİLİR
Bin yataklı hastanenin durumu hakkında bilgi veren Yavuz, sadece kapalı alanının Yenikent Devlet Hastanesi’nin 12 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Hastanenin inşaatının devam ettiğini belirten Yavuz, işler yolunda giderse bu yılın sonuna doğru açılmasının mümkün olduğu müjdesini verdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.