Avrupa’da Film Eğitimini güçlendirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlayan CinEd projesi ortakları arasında; Almanya, Portekiz, İtalya, Fransa, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya ile birlikte 16 farklı Avrupa ülkesinden temsilciler bulunuyor. Türkiye’yi Sakarya Üniversitesi’nin temsil ettiği proje Creative Europe Media programı kapsamında AB’nin en uzun soluklu projesi olmasıyla dikkat çekiyor.
Projenin 2024 yılı dönem toplantısı, SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde 05 Mart 2024 tarihinde açılış töreni ile başladı. Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aslan açılışta yaptığı konuşmada; SAÜ İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü olarak CinEd projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Doç. Dr. Aslan, “2022 yılında proje dahil olduktan hemen sonra İstanbul ve Sakarya’daki ortaokullarda eğitimler yaptık. Bu yıl uygulama yaptığımız okul sayısını ikiye katlayarak CinEd çalışmalarına devam edeceğiz.” dedi. Uluslararası Kısa Film Festivali ve Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumunu düzenlediklerini sözlerine ekleyen Aslan, bölüm olarak uluslararası iş birliklerini önemsediklerini ifade etti.
SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu açılışta yaptığı konuşmada, Sakarya Üniversitesi’nin araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiğini ifade etti. Araştırma üniversitesi olma hedefiyle çalıştıklarını söyleyen Köseoğlu, konuşmasında “Üniversite yönetimi olarak uluslararası toplantı ve AB projelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda birçok proje ortaklığımız olduğu gibi, bizzat Sakarya Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu projeler de bulunmaktadır. Paydaşı olduğumuz CinEd projesini bu kapsamda oldukça önemsiyoruz. Gayretli çalışmalarından dolayı İletişim Fakültemiz Radyo TV Sinema Bölümüne ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Açılış toplantısında konuşan CinEd projesi Genel Koordinatörü Vera Herold, Türkiye’nin proje paydaşı olarak yer almasından büyük mutluluk duyduğunu, proje toplantısını Türkiye’de yapma kararlarının ne kadar yerinde ve doğru bir karar olduğunu şimdi daha iyi anladığını söyledi. Projenin Türkiye ayağında yapılan çalışmalardan oldukça etkilendiklerini ifade eden Herold, Sakarya Üniversitesi’nin projede ortak olarak yer almasının CinEd’i güçlendirdiğini söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Serhat Yetimova ve Arş-Gör Dr. Doğuşcan Göker son iki yılda yapılan etkinlik ve çalışmalar hakkında ayrıntılı sunum yaptı. CinEd Türkiye ekibinin ayrıntılı sunumunun ardından toplantı, CinEd projesinde yer alan paydaş ülkelerin yaptığı sunumlarla devam etti.
CinEd Türkiye ekibinin proje kataloğuna önerdiği, yönetmen Ahmet Uluçay’ın “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” filmi izlendi. Katılımcı ülkeler tarafından oldukça beğenilen filmin, kataloğa dahil edilmesine ilişkin olumlu görüşler belirtildi.
Programın ilk günü, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun proje kapsamında Sakarya’da bulunan misafirler onuruna verdiği akşam yemeği ile sona erdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.