DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2.90666%
Sakarya
22°

AÇIK

05:12

SABAHA KALAN SÜRE

Azerbaycan şehit annelerinden Dünya Turan Ocakları’na ziyaret

Azerbaycan şehit annelerinden Dünya Turan Ocakları’na ziyaret

ABONE OL
Temmuz 29, 2024 09:09
Azerbaycan şehit annelerinden Dünya Turan Ocakları’na ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde bir dizi ziyaretlerde bulunan Azerbaycan şehit anneleri ilçemizde bulunan Dünya Turan ocakları genel merkezini ziyaret etti.
Dünya Turan Ocakları Derneği Akyazı’da bulunan genel merkezi ziyaret eden Azerbaycan şehit anneleri, Azerbeycan Karabağ muharebesi Aileleri, Veteranları ve Şehit Aileleri içtimai birliğinin Başkan yardımcısı Kemale Abdullayeva şehit Analarına Destek içtimai Birliğinin Başkanı Ceyran Hasenova Şehit Analarına Destek içtimai Birliğinin Başkan yardımcısı Kifayet Türksoy Zengilan Rayon 7 numaralı tam orta Mektebin Direktörü Aygün Memmedlı Dünya Turan Ocakları Derneği Ankara, Teşkilatlardan sorumlu Teşkilatlanma genel başkanı Cihad Rahmi Akar ve kadın kolları genel başkanı Afag Akar Akyazı’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde ilçe siyasi parti, vakıf ve dernek ziyaretleri gerçekleştirdi.

Teşkilat programı için Almanya’da bulunan Dünya Turan Ocakları Derneği Genel Başkanı İlyas Kulaksız, telefonla bağlanarak Azerbaycan’dan gelen misafirlere çalışmalarında başarılar diledi.

Dünya Turan Ocakları Derneği Ankara, Teşkilatlardan sorumlu Teşkilatlanma genel başkanı Cihad Rahmi Akar Akyazı’da bulunmamızın sebebi Kardeş ülke Azerbaycan Cumhuriyetinde şehit anneleri olarak içtimai birlikte görev yapan değerli şehit annelerinin Türkiyeye gerçekleştirmiş oldukları ziyaret çerçevesi içerisinde bizde Turan ocakları teşkilatı olarak muhterem şehit annelerimizi Genel başkanlığımızda ağırlayıp onları misafir etmek ve bu misafirlik çerçevesi içerisinde Akyazı’daki siyasi kuruluşlarımızda şehit aileleriyle onları bir araya getirmek ve gerçek manada dünya coğrafyası üzerinde yaşayan tüm Türk dünyasının mensubu olan ve damarlarında asil Türk kanı taşıyan tüm Türk vatandaşlarının birlik ve beraberliğinde gayret ve çaba gösteren Azerbaycan şehit annelerinin derneklerinin genel başkanları göstermiş oldukları hassasiyet çerçevesi içerisinde Türkiye’yi ziyaret etmeleri bizleri oldukça memnun etmiştir. Bizlerde bu çerçeve içerisinde siyasi partilerimizin ilçe başkanlarıyla onları buluşturmak istedik. İki devlet tek millet Türkiye büyük devlet Özbekistan, Kırkızistan, Kazakistan bunlar Türkiye cumhuriyetinin lokomotifleri ve kardeşleridirler. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Biz şuanda aldığımız nefesi ve rahat yaşam ortamımızı şehitlerimize borçluyuz. Rabbim başta Gazi Mustafa Kemal olmakla Türkiye Cumhuriyetinin sınırlarının çizilmesinde ve bugüne kadar devletimizin bekası milletimizi istiklal ve istikbali milletimizin istiklali için hiç gözünü kırmadan şahadete yürümüş olan tüm şehitleri ve Azerbaycanda, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü için gözünü kırpmadan şahadete yürüyen tüm şehitleri minnet duygularımla yad ediyorum mekanları cennet olsun dedi.

Şehit Analarına Destek içtimai Birliğinin Başkanı Ceyran Hasenova “Her zaman Türkiye’nin desteğini gördük her zaman yanımızda gördük Türkiye bizim öz vatanımız gibidir, Türkler bizim hemşerimidir, bayrağımız aynı, dilimiz aynı imanımız hepsi bir iki devlet tek millet olarak görüyoruz bizler Türkiye ve Azerbaycan bayrağının olduğu rozeti hep taşırız. dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.